Teckeltje.nl

Voor Teckelinfo, Teckelpups én dekreuen

Wij hebben een aantal benodigdheden voor u op een rij gezet, waar u aan zou kunnen denken wanneer u een pup in huis heeft of krijgt...

Bench

benchEen bench is een handig hulpmiddel voor pups om ze een eigen plekje te geven waar ze zich veilig kunnen voelen. Verder is het een nuttig om van een bench gebruik te maken bij de zindelijkheidstraining en bij het voorkomen van verlatingsangst. Wanneer u een bench gebruikt, heeft u in principe voorlopig geen mand of kussen nodig. Houdt u voor de maat rekening met de volwassen grootte van de hond, u kunt de bench dan later ook altijd nog gebruiken indien nodig.
De afmetingen dienen voor de Teckel minimaal:BxHxL 50 cm - 50 cm - 60cm.
De plaats waar de bench zou moeten komen te staan moet tochtvrij en rustig zijn. Het liefst in hoek van de kamer op een plek waar hij ook de rest van het gezin kan zien.

Hondenkleedjes

kleedjeOok als bodembedekking van de bench! Een paar fleecedekens of vetbedden zijn erg geschikt. Dit materiaal is makkelijk te wassen en snel droog. 
Waarom een paar? De pup is niet gelijk zindelijk en kan als u weg bent of 's nacht zijn of haar behoeft in de bench doen. 
Eventueel een kruikje voor bij de pup te leggen 's nachts. Voor de eerste nachten alleen in de pup zijn nieuwe huis. 
 

Hondenmand of hondenbed

mandWanneer u niet kiest voor een bench, dan kunt u kiezen voor een hondenmand of hondenbed. Houdt u rekening met de eventuele vernielzucht van uw hond, rieten manden zijn daardoor minder geschikt.Hondenkusssen

kussenEen hondenkussen wordt los gebruikt worden als slaapplaats of in combinatie met een mand. Benches hebben meestal aparte kussens die op de maat van de bench zijn gemaakt.
 
 
   

Hondenlijn

lijnDe keuze voor een lijn is belangrijker dan u op het eerste gezicht zou denken. Tijdens de opvoedingsfasen is het belangrijk dat u een commando als "Hier" kunt afdwingen (met zachte dwang natuurlijk). Zorgt u daarom voor een voldoende lange lijn zodat u de pup ook kan laten komen als deze wat verder van u af is.
  

Halsband of tuig

halsbandDe halsband is bij iedereen wel bekend, het hondentuig wat minder. Een hondentuig heeft als grote voordeel dat bij trekken de tractie niet direct op de hals en luchtpijp komt te staan maar verdeeld wordt over de gehele borst. Een tuig of harnas heeft dan ook onze voorkeur.
 

Voeder- en drinkbak

antischrokbak.jpgBij voeder- en drinkbakken voor uw pup is het handig om een bak met antislip of een standaard te nemen, zodat de bak niet door de hele ruimte gaat. Schrokt uw pup heel erg, dan is het goed om een speciale anti-schrokbak aan te schaffen. Daarbij moet de pup om een abstakel in de bak heen eten waardoor schrokken onmogelijk wordt.
 

Speelgoed

speelgoedHet wereldberoemde merk Kong heeft een aantal onverwoestbare en verantwoorde puppiespeeltjes ontwikkeld. Goed voor de ontwikkeling van het gebit, bij verlatingsangst of gewoon om te spelen.
 
  


Training

trainingEen ander wereldberoemd merk van hondenspeelgoed, zijn de hondenspelletjes van Nina Ottosson. Hiermee traint u in een aantal moeilijkheidsgraden het denkvermogen van uw hond. De meeste honden zijn er dol op.
 
  


Informatie opvoeding

boekjeDe socialisatiefase van uw pup speelt een belangrijke rol in het uiteindelijke gedrag en karakter van uw hond. Niet een geheel onbelangrijke fase dus. Zeker wanneer het uw eerste hond is, is het goed om uzelf in te lezen over opvoeding van honden en het ras van uw keuze. Helemaal goed is natuurlijk om u en uw pup in te schrijven voor een puppiecursus.
  

Kam/borstel

kamHoewel het voor de vacht nog niet heel erg nodig zal zijn om te borstelen, is het wel goed om up pup vast te wennen aan het borstelen zelf.Over het algemeen is bij kortharige honden een borstel met korte rubberen noppen het meest efficiënt. Bij langharige honden zult u minimaal een borstel met langere tanden en een grove kam nodig hebben. Bij twijfel over de vachtverzorging van uw pup kunt u het beste aankloppen bij een ervaren trimster. 

Vlooienkam

vlooienkamEen andere onontbeerlijke kam is de vlooienkam, daarmee kunt u zien of uw pup vlooien heeft of niet. Vlooien ziet u wegkruipen/springen, vlooienpoepjes zijn te herkennen aan zwarte korreltjes die in de kam achterblijven.  
Nageltang

nageltangIndien niet direct nodig kan ook het wennen aan nagels knippen een onderdeel van de opvoeding zijn. Al haalt u dus maar regelmatig de uiterste puntjes weg.
 Pet-towel

Pet-TowelVoor de echte rouwdouwers die er niet genoeg van kunnen krijgen om door het bos of gras te ravotten is er de Pet-Towel, een erg handige sterk absorberende handdoek voor de hond. Handig voor in de auto, of liever gezegd, voordat de hond de auto in gaat.
 
  
 
 
Extra:
Een W.A. verzekering en eventueel een dierenkosten verzekering.